Αφιέρωμα στην Καίτη Γαρμπή!

Η Καίτη Γαρμπή μια από τις πιο επιτυχημένες τραγουδίστριες της Ελλάδας, ξεκίνησε την καριέρα της στην ηλικία των 15 μόλις χρόνων μαζί με την αδελφή της Λιάνα ήταν γνωστές ως οι “Αδελφές Γαρμπή”.

Αργότερα η αδερφή της Καίτης Γαρμπή παντρεύτηκε και αποφάσισε να σταματήσει το τραγούδι όποτε και η Καίτη Γαρμπή συνέχισε solo την καριέρα της.

Το 1989 κυκλοφόρησε τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο “Πρόβα”, ο οποίος γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

 

Το 1990 κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Γυαλιά καρφιά” με χαρακτηριστικά τραγούδια του δίσκου το “Τζίνι” και το “Φαντασματάκι”.

 

 

Την επόμενη χρονιά κυκλοφορεί το “Ένταλμα συλλήψεως”.

 

Το 1992 έρχεται ο δίσκος “Του φεγγαριού αναπνοές” ο οποίος έγινε χρυσός με πάνω από 40.000 πωλήσεις και ο δίσκος που καθιέρωσε την ερμηνεύτρια στο μουσικό στερέωμα. Ένα από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια του άλμπουμ το “Πες το μ' ένα φιλί” για το οποίο η Καίτη Γραμπή είχε κάποιες αμφιβολίες αν θα το ερμηνεύσει.

 

Ένα χρόνο αργότερα η Καίτη Γαρμπή εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Eurovision με το τραγούδι “Ελλάδα χώρα του φωτός” και κατακτά την 9η θέση. Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί τον δίσκο “Ως τον παράδεισο” που γίνεται και αυτός χρυσός με πάνω από 60.000 πωλήσεις.

 

Το 1994 κυκλοφορεί ο δίσκος “Ατόφιο χρυσάφι” που έγινε πλατινένιος. Τα κομμάτια που ξεχώρισαν περισσότερο το “Μην με συγκρίνεις” και το “Ξυπόλητη χορεύω”.

 

Το Μάιο του 1996 κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Αρχίζω πόλεμο” ένας από τους πιο επιτυχημένους δίσκους της Καίτης Γαρμπής μιας και έγινε διπλά πλατινένιος με πάνω από 180.000 πωλήσεις συνολικά.

 

Το 1997 έρχεται ο δίσκος “Ευαισθησίες” μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχιές. Ακολουθεί το 1998 κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με χριστουγεννιάτικα τραγούδια το “Χριστούγεννα με την Καίτη”. Το 1999 κυκλοφόρησε το “Δώρο Θεού” στο οποίο η Καίτη Γαρμπή συνεργάστηκε με τον Αντώνη Βαρδή, τον Γιώργο Θεοφάνους, τον Χρήστο Νικολόπουλο και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο.

 

Τον Απρίλιο του 2000 κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τον Φοίβο “Το κάτι”. Ο δίσκος αγαπήθηκε πάρα πολύ μιας και έγινε τέσσερις φορές πλατινένιος!

 

Τέλη του 2000 η Καίτη Γαρπή κυκλοφορεί το άλμπουμ “Τι θέλουν τα μάτια σου” και παράλληλα κάνει ένα ντουέτο μαζί με την Άννα Βίσση που γνώρισε μεγάλη επιτυχία το “Καλύτερα οι δυο μας”.

 

Ένα χρόνο μετά κυκλοφορεί ο δίσκος “Απλά τα πράγματα” που γίνεται και αυτός πλατινένιος.

 

Το 2003 έρχεται το άλμπουμ “Έμμονες ιδέες” με χαρακτηριστικό τραγούδι το “Εσένα μόνο”.

 

Δυο χρόνια αργότερα η Καίτη Γραμπή συνεργάζεται με τον Χρήστο Δάντη και κυκλοφορούν τον δίσκο “Έχω στα μάτια ουρανό”. Τραγούδι που ξεχώρισαν το Spaciba baby”, Άκουσε αγόρι μου” και “Το ναρκωτικό μου”.

 

Το 2006 κυκλοφορεί το άλμπουμ “Πως αλλάζει ο καιρός”. Την επόμενη χρονιά βγαίνει σε κυκλοφορία ο δίσκος “18 χρόνια live”.

 

2008 η Καίτη Γαρμπή συνεργάζεται με τον Νίκο Αντύπα για τον δίσκο “Καινούρια εγώ”.

 

Τρία χρόνια μετά κυκλοφορεί το άλμπουμ “Παζλ” που δέχθηκε πολύ καλές κριτικές.

 

Το 2013 η Καίτη Γραμπή κυκλοφορεί το διπλό άλμπουμ “Από καρδιάς” και τον δίσκοBuona vita”.

 

Τον επόμενο χρόνο κυκλοφορεί ο πλατινένιος δίσκος “Περίεργες μέρες” με χαρακτηριστικό τραγούδι το “Ανεμοδαρμένα ύψη”.

 

Η Καίτη Γαρμπή είναι μια διαχρονική καλλιτέχνης που σε κάθε της βήμα μας εκπλήσσει ευχάριστα!