Καρναβάλι 2020 / Στους δρόμους από σήμερα ο τελάλης!!

 82337302_3050698431636334_8922234566719045632_o.jpg

"ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΡΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΑΛΗΣ ΑΝΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2020"

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι προετοιμασίες για την Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2020, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 18 Ιανουαρίου δίνοντας με τους Πατρινούς το πρώτο μεγάλο ραντεβού κεφιού και ξεγνοιασιάς.
Ωστόσο το κλίμα θα αρχίσει να προθερμαίνεται με την περιοδεία του μουσικού άρματος και τη φωνή και γνωστή περιπαικτική διάθεση του τελάλη απ ΣΗΜΕΡΑ Πέμπτη 16 Ιανουαρίου) το πρωί στους δρόμους της Πάτρας.
Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών καθημερινά το μουσικό άρμα όπως το επιβάλλει κάθε χρόνο το έθιμο, θα μεταφέρει από άκρη σε άκρη τη χαρμόσυνη είδηση της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.
Τελάλης για πρώτη φορά θα είναι η Μαρία Αγουρίδη. Θα ακούσουμε τη φωνή της ηχογραφημένη την Πέμπτη στο μουσικό άρμα ενώ Παρασκευή και Σάββατο θα είναι ως φυσική παρουσία η ίδια σε … ρόλο τελάλη. Η Μαρία Αγουρίδη είναι καρναβαλίστρια, μέλος του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πάτρας, ενώ εκτός από το καρναβάλι, μεγάλη της αγάπη είναι το θέατρο με το οποίο ασχολείται ως ηθοποιός ερασιτεχνικά.

"ΜΕ ULALOUM STREET SHOW BAND ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ"

Παράλληλα ΑΥΡΙΟ Παρασκευή 17 Ιανουαρίου το βράδυ η Ulaloum Street Show Band αναλαμβάνει να αναστατώσει με ήχους και ρυθμούς δίνοντας ξεχωριστή ζωντάνια στο κέντρο της Πάτρας. Ξεκινώντας από την πλατεία Τριών Συμμάχων στις 18.30 θα ανέλθει τον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, θα κάνει μια στάση στη συμβολή των Αγίου Νικολάου και Μαιζώνος παίζοντας κάποια κομμάτια και θα συνεχίσει ακολουθώντας τη διαδρομή: Μαιζώνος, κάτω μέρος Πλατείας Γεωργίου, Γεροκωστοπούλου και Ρήγα Φεραίου, Κανάρη, Τριών Ναυάρχων.

Η Δημοτική Μουσική θα δώσει ιδιαίτερο αποκριάτικο χρώμα σε περιοχές της πόλης παιανίζοντας καρναβαλικά τραγούδια και ρυθμούς.

ΑΥΡΙΟ Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 18.30 θα εμφανιστεί στα Ζαρουχλέικα και θα κατευθυνθεί προς την Ακρωτηρίου μέχρι τις 19.20, ενώ την ίδια βραδιά στις 20.00 θα εμφανιστεί στην πλατεία του Σταδίου της Παναχαϊκής παίζοντας καρναβαλικούς σκοπούς και θα κατευθυνθεί επί της Έλληνος Στρατιώτου προς την πλατεία Αγίας Σοφίας μέχρι τις 21.00.

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου το πρωί θα βρίσκεται έξω από το Δημαρχείο Πατρών περιμένοντας την καρναβαλική πορεία που θα αρχίσει από την πλατεία Συμμάχων και θα συμμετάσχει με τον δικό της τρόπο στην παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον Δήμαρχο Πατρέων.