Αφιέρωμα στον Νίκο Οικονομόπουλο!

Εμφανίσεις: 2714

Ο Νίκος Οικονομόπουλος γεννήθηκε στις 30 Ιουνίου του 1984 στην Πάτρα.

Ξεκινάει να τραγουδάει από το 2000 και το 2006 εμφανίζεται στο Dream Show 2 στο οποίο κερδίζει την πρώτη θέση.

Τον επόμενο χρόνο κυκλοφορεί ο πρώτος του προσωπικός δίσκος “Πρώτη αγάπη” . Χαρακτηριστικά τραγούδια του δίσκου, το “Κοίτα να μαθαίνεις”, “Δεν είσαι εντάξει” και το “Όλα για σένα”.

 

Τον Ιούνιο του 2008 κερδίζει στα MAD Video Music Awards το βραβείο του “Καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη”. Λίγο αργότερα κυκλοφορεί το albumΆκουσα” που γίνεται χρυσό.

 

Το 2009 ο Νίκος Οικονομόπουλος συνεργάζεται με τον Γιάννη Πάριο στο FEVER όπου εμφανίζονται μαζί. Την ίδια περίοδο κυκλοφορεί ο δίσκος “Κατάθεση ψυχής” που γίνεται πλατινένιος.

 

Τον Δεκέμβριο του 2010 κυκλοφορεί το albumΔώρο για σένα” που γίνεται από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του πλατινένιο και μέχρι το 2011 γίνεται τριπλά πλατινένιο.

 

Την επόμενη χρονιά έρχεται το “Θα είμαι εδώ” ένας δίσκος που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό και ιδιαίτερα τα τραγούδια “Και τι έγινε”, “Εξαρτημένος”, “Καλή καρδιά”. Ο δίσκος έγινε τέσσερις φορές πλατινένιος.

 

Το 2012 βγαίνει σε κυκλοφορία το επίσης πολύ επιτυχημένο albumΕννοείται”.

 

Τον Δεκέμβριο του 2013 κυκλοφορεί το “Ειλικρινά” ένα ακόμη album γεμάτο επιτυχίες.

 

Έναν χρόνο αργότερα κυκλοφορεί ο δίσκος “Για χίλιους λόγους”, που τον αποθεώνει το κοινό μιας και γίνεται τέσσερις φορές πλατινένιος.

 

Το 2015 κυκλοφορεί το albumΈνα μικρόφωνο και εγώ”. Τραγούδια που ξεχωρίζουν, το “Αν πονάς”, “Ποιόν κοροϊδεύω” και “Άκου να δεις”.

 

Το τελευταίο single του Νίκου Οικονομόπουλου είναι το “Είναι κάτι λαϊκά”, ένα τραγούδι που κατάφερε από το πρώτο του κιόλας άκουσμα να γίνει επιτυχία και να παραμένει για πολλές εβδομάδες στην κορυφή των charts.